آکادمی داریوش نخشبی
آموزش موسیقی حضوری و آنلاین
آکادمی داریوش نخشبی
آموزش موسیقی حضوری و آنلاین

نوشته های بلاگ

مهندس همایون خرم

۳۱ شهریور ۱۳۹۹ مشاهیر موسیقی جهان
مهندس همایون خرم

همایون خرم از پدری درستكار و آزاده و مادری فهیم و بااحساس، پا به عرصه وجود نهاد. مادرش از شیفتگان موسیقی اصیل ایرانی بود و از مقام های موسیقی ایرانی به دستگاه همایون علاقه ای وافر داشت. به همین دلیل هم نام “همایون” را برای فرزند خود انتخاب كرد.

زندگی نامه همایون خرم

همایون خرم در سن ۱۰-۱۱ سالگی به مكتب استاد صبا راه یافت و به علت استعداد شگرف در ۱۴-۱۵ سالگی یك شبه ره صد ساله را پیمود و به عنوان نوازنده ۱۴ ساله، در رادیو ساز تنها اجرا كرد.

بعدها در بسیاری از برنامه های موسیقی رادیو، خصوصاً در برنامه گلها، به عنوان آهنگساز، سولیست ویلن و رهبر اركستر آثاری با ارزش ارائه داد.

همایون به موازات فعالیت عاشقانه و در عین حال محققانه در موسیقی ایرانی، از كسب علم نیز غافل نبود و در اكثر مراحل تحصیل از شاگردان ممتاز بود و تحصیلات عالیه خود را تا اخذ دانشنامه در رشته مهندسی برق ادامه داد.

سمت های ایشان در زمینه هنر و موسیقی؛ عضویت در شورای عالی موسیقی رادیو، رهبری اركستر سازهای ملی، استاد دانشكده موسیقی ملی و هنرستان شبانه، آهنگساز در برنامه های موسیقی ایرانی و خصوصاً برنامه گلها، رهبری اركستر گلها و سولیست ویولن بوده است.

شایان ذكر است همایون خرم در ضمن تسلط در نوازندگی و بداهه نوازی، آهنگسازی خلاق و كم نظیر و در عین حال مسلط به ظرایف نظری و تئوریک موسیقی ایرانی است و از این نظر پژوهشگری باارزش و محققی ممتاز به شمار می رود.

آثار اجرایی همایون خرم

برنامه های متعدد گلهای رنگارنگ، برنامه های موسیقی FM رادیو، برنامه های بداهه نوازی در رادیو، تعدادی برنامه تك نوازان با همكاری هنرمندان دیگر به صورت همنوازی؛ همچنین همنوازی با هنرمندانی مانند شادروان استاد جواد معروفی، استاد جلیل شهناز، استاد فرهنگ شریف و شادروان منصور صارمی همراه با ضرب شادروان جهانگیر ملك و شادروان امیر ناصر افتتاح.

تعدادی از آهنگ های ایشان مانند:

تو ای پری كجایی(سرگشته)،

امشب در سر شوری دارم (غوغای ستارگان)،

ساغرم شكست ای ساقی (طاقتم ده)،

رسوای زمانه منم،

آیا همه شما بی گناهید،

اشك من هویدا شد،

پیك سحری،

بعد از تو هم در بستر غم می توان خفت،

ساقی ببین،

دل پریشانم زغم گرفته،

آوای خسته دلان

و ده ها آهنگ دیگر، همگی بیانگر نبوغ همایون خرم در كارآهنگ سازی است.

آثار موسیقی ایشان به صورت كاست و لوح فشرده (CD) شامل همنوازی با استادان جواد معروفی، جلیل شهناز و فرهنگ شریف هم اكنون در اختیار علاقه‌مندان است.

 

آثار مكتوب

۱- ردیف اول چپ كوك (نوای مهر)؛ شامل آوازها، چهارمضراب ها، قطعات و تعدادی از آهنگ ها.

۲- ردیف دوم راست كوك؛ شامل تعدادی از پیش درآمدها، چهارمضراب ها و رنگ ها كه هم اكنون در حال آماده سازی و چاپ است.

 

از فعالیت های دیگر ایشان می توان یه سخنرانی درباره موسیقی ایرانی در مراكز هنری و فرهنگی اروپا و آمریكا مانند دانشگاه UCLA، دانشگاه گیلان، دانشگاه پزشكی شیراز (درباره استاد صبا و موسیقی ایرانی)، انجمن موسیقی فارس (درباره استاد ابوالحسن صبا)، دانشگاه علامه طباطبایی (درباره مقامات موسیقی ایرانی)، فرهنگسرای ارسباران (درباره استاد علی نقی وزیری)، دانشگاه صنعتی اصفهان (درباره مشخصات موسیقی ایرانی) و سخنرانی های متعدد دیگر در تالار رودكی تهران به مناسبت های مختلف اشاره كرد.

+ وبسایت استاد خرم

برچسب:
یک دیدگاه بنویسید