آکادمی داریوش نخشبی
آموزش موسیقی حضوری و آنلاین
آکادمی داریوش نخشبی
آموزش موسیقی حضوری و آنلاین

نوشته های بلاگ

آموزش گیتار در سبک های مختلف در نخشبی آکادمی

۱۸ آبان ۱۴۰۰ دوره های دایر,گیتار
آموزش گیتار در سبک های مختلف در نخشبی آکادمی

هشت قدم در آموزش گیتار

هنرجویان بسیاری دنبال منابع قابل اعتمادی برای آموزش گیتار مبتدی و آموزش قدم به قدم گیتار می‌گردند. در این مقاله در تلاشیم با ترسیم یک مسیر راه و معرفی برخی منابع آموزشی به شما کمک کنیم تا انتخاب های به صرفه تر و هوشمندانه تری برای یادگیری از صفر داشته باشید.

 

قدم اول: انتخاب سبک نواختن گیتار 

قدم اول در یادگیری گیتار انتخاب سبک است. این مهمترین کاری است که باید در شروع آن را انجام دهید. شما باید تصمیم بگیرید که چه سبکی را دوست دارید و صرف اینکه بگویید ” می خواهم گیتار یادبگیرم” کافی نیست. گیتار را در سبک های بسیار زیادی آموزشی میدهند اما سبک مورد علاقه شما چیست؟

انتخاب سبک تاثیر مستقیمی در قدم های بعدی شما مثل انتخاب نوع گیتار و پیداکردن مدرس مناسب دارد. بیشتر بچه هایی که از ما در مورد یادگیری سوال می کند علاقه مند به سبک پاپ هستند. اگر شما علاقه مند به اجرای آهنگ های ایرانی هستید سبک مورد نظر شما پاپ است. البته در نظر بگیرید که شما می توانید سبک های مختلقی را بنوازید و الزاما مرز مشخصی بین سبک ها وجود ندارد.

درخواست مشاوره رایگان (کسب اطلاعات دوره و شرایط ثبت نام)

 

قدم دوم: انتخاب بهترین استاد گیتار

انتخاب استاد گیتار به سبک موسیقی مورد علاقه‌ی شما بستگی دارد هرچند گاهی انتخاب سبک یادگیری هم به مدرس‌های در دسترس وابسته است. به عنوان مثال گیتار الکتریک هزینه‌ی بالاتری نسبت به سایر گیتارها دارد و در بسیاری از شهرها استادان سبک‌ّهای الکتریک (راک، جاز، بلوز،…) کمیاب هستند.

همچنین به یاد داشته باشید که اصول نوازندگی گیتار در تمامی سبک‌ها و گیتارها یکسان است. پس می‌توانید گیتار خود را با یک استاد یا روش مطمئن شروع کنید و در آینده سبک خود را تغییر دهید.

کلاس گیتار

قدم سوم: خرید اولین گیتار

نخستین گیتار باید آموزش را برای شما ساده کند و در عین حال رفتار آن به یک گیتار حرفه‌ای نزدیک باشد. در ایران اکثر نوازندگان با گیتار کلاسیک یادگیری گیتار را شروع می‌کنند. در خارج از کشور برخی با گیتار کلاسیک و عده‌ای دیگر با گیتار آکوستیک کار نوازندگی را آغاز می‌کنند.

 

گیتار الکتریک هزینه‌ی زیادی دارد و سبک نوازندگی خاص خود را هم دارد. بعضی از اساتید پیشنهاد می‌کنند که اگر به گیتار الکتریک علاقه دارید، از همان ابتدا کار با این گیتار را آغاز کنید. هرچند عده‌ای دیگر اعتقاد دارند که بهتر است اصول نوازندگی را با گیتارهای کلاسیک و آکوستیک یاد بگیرید. در نهایت انتخاب بهترین گیتار برای شروع به علاقه‌ی شما و پیشنهاد استاد شما برمی‌گردد.

اکثر اساتید در ایران گیتار یاماها C40 را معرفی می‌کنند. C40 یک گیتار کلاسیک است که قیمت مناسبی نسبت به سایر گیتارهای کلاسیک دارد. گیتارهای کلاسیک از سیم‌های نایلون استفاده می‌کنند که کمتر به دست فشار می‌آورد. این گیتارها همچنین دسته‌ی پهن‌تری نسبت به گیتارهای آکوستیک دارند در نتیجه خطا در انگشت‌گذاری را کم می‌کنند.

 

قدم چهارم: چگونه تمرین کنیم و پیشرفت کنیم؟

به یاد داشته باشید که پیشرفت در گیتار نیازمند تمرین مداوم است. می‌توانید زمان تمرین خود را بر اساس مشغله‌های کاری تنظیم کنید.

به طور خلاصه بهتر است در ابتدا روزی نیم ساعت تمرین کنید. می‌توانید این نیم‌ساعت را حتی به دوتا ۱۵ دقیقه یا سه تا ۱۰ دقیقه تقسیم کنید. اما سعی کنید تمامی روزهای هفته (حتی شده ۵ دقیقه) با گیتار خود وقت بگذرانید.

به یاد داشته باشید که سبک زندگی شما ممکن است در اثر نوازندگی گیتار کمی تغییر کند. زیرا باید وقت مشخصی را در روز برای یادگیری ساز خود کنار بگذارید. این یک فداکاری است که در بلند مدت نتایج بسیار خوبی به همراه خواهد داشت.

قدم پنجم: آشنایی با اجزای گیتار

گیتارهای کلاسیک، آکوستیک و الکتریک ممکن است اجزای متفاوتی داشته باشند. اما برخی اجزا در بین تمامی گیتارها یکسان است. از جمله سردسته، خرک، هد، فرت، دسته و سوراخ صدا. در ادامه تصویری از اجزای مختلف گیتار کلاسیک مشاهده می‌کنید.

دوره گیتار

قدم ششم: طرز نشستن و صحیح به دست گرفتن گیتار

باید گودی بدنه‌ی گیتار را روی پای راست قرار دهید و پای راست را با کمک یک زیرپایی بالاتر بیاورید. سپس دست راست را روی بدنه‌ی گیتار بگذارید.
دسته‌ی گیتار تا حدی به سمت بالا گرفته می‌شود. به یاد داشته باشید که گیتار را موازی با بدن خود بگیرید. به شکلی که حفره صدا کاملا به سمت بیرون باشد. برخی نوازندگان برای دیدن بهتر سیم‌ها، گیتار را آرام آرام به سمت بالا می‌گیرند. از این عادت دوری کنید.
همانطور که می‌دانید باید ناخن‌های دست چپ را به صورت کامل کوتاه کنید تا مانع انگشت‌گذاری نشوند. اگر می‌خواهید با انگشت به نوازندگی بپردازید، ناخن‌های دست راست را بلند نگه دارید.

قدم هفتم: تمرینات اولیه و صدا در آوردن از گیتار

نوازندگی گیتار، در دست افراد حرفه‌ای ساده به نظر می‌رسد. اما ممکن است پس از تهیه گیتار، حتی در درآوردن صدای آن با مشکل مواجه شوید. یادگیری فواصل صدایی و اصول انگشت گذاری برخی از نخستین آموزش‌هایی هستند که در دوره های آموزشی یاد می‌گیرید. 

برخی اساتید پیشنهاد می‌کنند که پیش از هر چیز با کوک کردن گیتار آشنا شوید. امروزه اپ‌های بسیاری هستند که صدای گیتار را از طریق میکروفون گوشی می‌شنوند و شما را در تنظیم سیم‌ها راهنمایی می‌کنند.

انگشت‌گذاری گیتار ممکن است در ابتدا دشوار باشد. اما به مرور انگشت‌ها به مقاومت سیم عادت می‌کنند. همانطور که اشاره کردیم بهتر است برای ساده‌تر کردن کار، ابتدا از سیم‌هایی با کشش کم استفاده کنید.
برای شروع نام سیم‌های گیتار را یاد بگیرید. این نام‌ها در اصل نت‌هایی هستند که سیم در حالت دست‌باز اجرا می‌کند:
•    می (باریک‌ترین سیم)
•    سی
•    سل
•    رِ
•    لا
•    می (ضخیم‌ترین سیم)
پس از یادگیری این موارد ابتدایی می‌توانید چند آکورد ساده را یاد بگیرید.

 

قدم هشتم: یادگیری آکورد ساده گیتار

پیش از این ۱۰ آکورد ساده برای شروع یادگیری گیتار را به شما معرفی کردیم. گرفتن این آکوردها نسبتا ساده است اما با استفاده از آن‌ها می‌توانید آهنگ‌هایی مثل تولدت مبارک یا گل گلدون را در جمع دوستان اجرا کنید.
یکی از مزیت‌های بزرگ یادگیری گیتار،‌ این است که خیلی زود می‌توانید از مهارت خود برای نواختن آهنگ‌های ساده استفاده کنید. 

 

مدرس دوره گیتار: جناب آقای رضا لمعانی

رضا لمعانی
جناب آقای رضا لمعانی مدرس گیتار در نخشبی آکادمی

درخواست مشاوره رایگان (کسب اطلاعات دوره و شرایط ثبت نام)

برچسب:
یک دیدگاه بنویسید