ده دلیل برای آنکه چرا باید به موسیقی گوش دهیم؟

نوع موسیقی مهم نیست. هر نوع موسیقی که باشد بر زندگی تاثیرگذار است. هم بر زندگی و هم بر سلامتی انسانها نتایج مثبتی دارد. این گفته ما نیست، پژوهشگران در نتایج خود به این نظریه رسیدهاند.
۱. کاهش استرس
بسیاری از ما وقتیکه خسته هستیم و یا در حالت فشار روحی قرار داریم مستقیما به سمت موسیقی آرامش بخش میرویم. فقط ما نیستیم که اینچنین فکر میکنیم. تحقیقات قابل توجهی این قضیه را عنوان کرده است. بطور خاص، موسیقی کلاسیک آرام و آهسته برای داشتن تاثیر بیشتر پیشنهاد میشود. اگر برای مقابله با استرستان اوقات سختی دارید، تهیه لیستی از آهنگهای کلاسیک مناسب میتواند ایده خوبی باشد و یا گوش دادن به موسیقیهای آرامش بخش را امتحان کنید. یا موسیقی فیلمهای کلاسیک. براساس مطالعات انجام شده این نوع موسیقی، اثرات قویتری در کاهش اضطراب به نسبت داروهای ضد اضطراب دارد.
۲. بالا بردن آستانه تحمل
آیا شاغل هستید؟ آیا احساس میکنید وقتیکه به موسیقی گوش میکنید کارهایتان را بهتر انجام میدهید؟ شاید عجیب بهنظر برسد، در واقع تحقیقات زیادی در این مورد انجام شده و بهاندازه کافی موثق است. مطالعات نشان داده که موسیقی میتواند استقامت بدن را تا میزان ۱۵% افزایش بدهد. بنابراین اگر همیشه احساس میکردید که وقتی به موسیقی گوش میدهید تواناییتان در انجام کاری افزایش پیدا کرده، حق با شما بوده است.
۳. موسیقی باعث سلامتی شما است
برخی تحقیقات ثابت کرده است که مزایای سلامتی قابل سنجشی در گوش دادن به موسیقی وجود دارد. گوش دادن به موسیقی باعث آزاد سازی دوپامین میشود و اغلب اثر شیمیایی لذت بخشی مانند غذا خوردن تولید میکند. اگر رژیم لاغری دارید این میتواند برایتان خبر خوبی باشد! میتوانید همان تجربه لذت خوردن غذاهای موردعلاقه تان را با غرق شدن در موسیقی موردعلاقهتان تجربه کنید. آن هم بدون داشتن هیچ پیامد منفی بهداشتی.
۴. باعث میشود شادتر شوید
تحقیقات اخیر نشان داده اند هنگامی که شما به موسیقی مورد علاقه خود گوش می دهید، مغزتان دوپامین بیشتری را آزاد می کند و دوپامین که یک انتقال دهنده عصبی است، احساس خوبی را در شما به وجود خواهد آورد.
والوری سلیم پور که یکی از دانشمندان عصب شناس دانشگاه مک گیل است، به هشت دوست دار موسیقی یک ماده رادیو اکتیو تزریق کرد که بعد از گوش دادن به موسیقی موردعلاقه شان به گیرنده های دوپامین متصل می شد. اسکن PET نشان داد که مقدار زیاد دوپامین آزاد شده از لحاظ بیولوژیکی موجب شد تا شرکت کنندگان احساساتی مانند شادی، هیجان و خوشحالی را از خود بروز دهند.
بنابراین دفعه بعدی که به تقویت احساسات خود نیاز داشتید، می توانید به مدت ۱۵ دقیقه، به آهنگ های مورد علاقه خود گوش فرا دهید. این همان چیزی است که برای بالا بردن سطح احساسات طبیعیتان به آن نیاز دارید.
۵. نواختن موسیقی در کودکی باعث میشوددر آینده موفقتر شوید
تحقیقات نشان میدهد که ارتباط معناداری بین یادگیری نواختن موسیقی در دوران کودکی و موفق شدن در مراحل بعدی زندگی وجود دارد.
۶. موسیقی باعث میشود باهوشتر شوید
بهعنوان یک بزرگسال دلگیر نشوید که چرا در دوران کودکیتان نواختن موسیقی را یاد نگرفتید. یک ساز انتخاب کنید و در آن مهارت پیدا کنید. تحقیقات نشان میدهد که اینکار میتواند ضریب هوشیتان را تا ۷ درصد افزایش دهد. اما اجازه بدهیم با این قضیه روبرو بشویم: ارزش اجتماعی تعریف شدهای برای کسانی که با نواختن یک آلت موسیقی آشنایی دارند در اجتماع وجود دارد و نکته دیگر اینکه تسلط در نواختن یک ساز بسیار تجربه منحصر بهفرد و لذت بخشی است!
۷. موسیقی حافظهتان را تقویت می کند
بخش جالب تحقیقات این است که موسیقی باعث میشود مغزتان در زمینههای مختلف توسعه پیدا کند. یکی از مهمترین آن بخشها خود حافظه است. بنابراین اگر با حافظه بد خودتان مشکل دارید نواختن یک آلت موسیقی چیزی است که باید در نظر بگیرید. بهنظر میرسد موسیقی کلاسیک بزرگترین برنده این پژوهش باشد. اگر تابحال در این مورد اقدامی صورت ندادهاید شاید زمان آن رسیده باشد که شروع به کاوش در مورد برخی از این ابزارهای موسیقی بکنید. اینکه چرا موسیقی چنین تاثیر عمیقی بهروی ما میگذارد شرح داده شد. بر این اساس خیلی سخت است که با این واقعیت مخالفت کنید که اگر موسیقی وارد زندگیتان شود، زندگیتان بهتر نخواهد شد.
۸. بالا بردن کارایی مغز و بدن در هنگام کار کردن
مارسلو بیگیلیسی و همکارانش دریافتند که دونده هایی که به موسیقی انگیزشی سریع یا آهنگ های تند گوش می دهند، اولین ۸۰۰ متر را سریع تر از دونده هایی که به موسیقی آرام گوش می دادند و یا به موسیقی گوش نمی دادند دویدند.
بنابراین اگر می خواهید کاری را انجام دهید، به آهنگ هایی گوش دهید که می توانند الهام بخش شما باشند.
۹. با گوش دادن به موسیقی راحت بخوابید
کی از مطالعات انجام شده در این خصوص نشان داد که دانش آموزانی که قبل از رفتن به رخت خواب به مدت ۴۵ دقیقه به موسیقی آرامش بخش کلاسیک گوش می دادند، به طور قابل توجهی بهتر از دانشجویانی که به یک کتاب صوتی گوش می دادند یا هیچ کاری انجام نمی دادند به خواب می رفتند.
بنابراین اگر مشکل خواب دارید، سعی کنید اندکی قبل از خواب به موسیقی های باخ یا موتزارت گوش فرا دهید تا بتوانید خواب راحت تری داشته باشید.
موسیقی پناهگاه من بود. من می توانم به فضای بین نت ها سفر کنم و به تنهایی ام باز گردم. مایا انجلو
بیش از ۳۵۰ میلیون نفر در جهان از افسردگی رنج می برند. ۹۰ درصد از آنها علاوه بر افسردگی، بی خوابی را هم تجربه می کنند.
تحقیقات انجام شده در زمینه خواب نشان داده که علائم افسردگی در گروهی که قبل از خواب به موسیقی کلاسیک گوش می دهند، به طور قابل توجهی کاهش می یابد اما در دو گروه دیگر این امر مشاهده نشد.
مطالعه دیگری که در این زمینه در آلمان انجام شد نیز نشان داد که موسیقی بر حسب نوع موسیقی ای که به آن گوش می دهید می تواند برای بیماران مبتلا به علائم افسردگی مفید باشد. صداهای دلنشین و موسیقی کلاسیک، می تواند روحیه مردم را بالا برده، اما تکنو و متال های سنگین مردم را بیشتر افسرده خواهد کرد.
بنابراین دفعه بعدی که به تقویت احساسات خود نیاز داشتید، می توانید به مدت ۱۵ دقیقه، به آهنگ های مورد علاقه خود گوش فرا دهید. این همه چیزی است که برای بالا بردن سطح احساسات طبیعیتان به آن نیاز دارید.
۱۰. بهبود خلق و خو در رانندگی با گوش دادن به موسیقی
یکی از مطالعاتی که در این خصوص در هلند انجام شد نشان داد که گوش دادن به موسیقی می تواند تاثیر مثبتی بر روی خلق و خوی شما داشته باشد و این امر می تواند سبب شود که در هنگام گوش دادن به موسیقی، مطمئن تر رانندگی کنید.
بنابراین دفعه بعدی که در ترافیک گیر کردید و عصبانی شدید، برای بهبود خلق و خوی خود و آرام کردن خود به آهنگ های مورد علاقه تان گوش دهید. این امر به هیچ وجه بر روی عملکرد شما در هنگام رانندگی تاثیر بدی نخواهد داشت و حتی ممکن است به شما کمک کند تا بهتر رانندگی کنید.
بسیار عالی و مفید بود. ممنون
[…] ایجاد انگیزه، کار کردن یا حتی برای الهام گرفتن به موسیقی گوش می […]